lr logo 78x78pxLR had behoefte aan een nieuwe, heldere positionering om ook in de toekomst te kunnen blijven groeien. mi68 ontwikkelde een nieuwe positionering.

Van internet naar mobiel
LR Design is een internetbedrijf dat gestart is in 2009. LR Design is het bedrijf van twee jonge, enthousiaste en gedreven ondernemers Luc van Hartingsveldt en Robert van Klooster. LR Design maakt onder andere websites, web applicaties en nieuwsbriefsystemen. Sinds 2009 is het bedrijf gegroeid. Inmiddels is er een werknemer bijgekomen waardoor het dienstenpakket van LR Design uitgebreid kon worden met het maken van apps en mobiele websites.

Nieuwe positionering
LR Design had behoefte aan een nieuwe, heldere positionering om ook in de toekomst te kunnen blijven groeien. mi68 heeft samen met LR Design in een strategiesessie gekeken naar het onderscheidend vermogen van het bedrijf. mi68 signaleerde bij LR een onderscheidend productvoordeel ten opzichte van concurrenten: het maken van mobiele websites.

Van internet naar mobiel
Uit onderzoek blijkt dat websites niet meer alleen bekeken worden via de computer, maar steeds meer via de mobiele telefoon en de tablet. Op dit moment bezoekt al 86% van de jongeren websites via de mobiele telefoon of tablet. De verwachting is dat in 2014 mobiel internet gebruik voor het eerst regulier internetgebruik zal overtreffen. LR kan inspelen op deze trend door het aanbieden van mobiele websites. De missie van LR is om ondernemers te begeleiden in de transitie van pc naar mobiel. Met deze nieuwe positionering kan LR zich profileren als een challenger brand.

Nieuw logo, krachtige slogan en huisstijl
De nieuwe positionering werd door mi68 op een overtuigende en opvallende manier geprofileerd. LR Design werd LR Internet is mobile. In deze slogan zie je duidelijk de trend van mobiel internetgebruik naar voren komen. LR ziet het als haar missie om ondernemers te helpen bij de transitie van internet naar mobiel.
 
Samen met LR heeft mi68 ook een nieuw en krachtig logo en bijpassende huisstijl bedacht. De missie van LR is om ondernemers te begeleiden in de transitie van pc naar mobiel. Het logo heeft de vorm van een scherm van de mobiele telefoon. De kleur oranje straalt uit dat LR een jong, vernieuwend en innovatief bedrijf is. Dit past bij een challenger brand. Het logo is door vertaald naar een nieuwe huisstijl. De huisstijl is doorgevoerd in de website, folder en visitekaartjes van LR.