BVL logo 78x78pxDe Berden Voorjaarsloop is een hardloopevenement dat elk jaar georganiseerd wordt in Venlo-Zuid. mi68 werd gevraagd om een restyling van het evenement.

Focus op de branding van het merk
In 2014 vindt de 9e editie van de Berden Voorjaarsloop plaats. De afgelopen jaren is het evenement uitgegroeid tot het op één na grootste hardloopevenement van Noord-Limburg. mi68 werd gevraagd om de Berden Voorjaarsloop voor de editie van 2014 te restylen.

Bij de restyling van de Berden Voorjaarsloop staat de branding van het evenement centraal. De Berden Voorjaarsloop is een bekend hardloopevenement in Venlo, waar jaarlijks zo’n 2.100 deelnemers aan meedoen. In de communicatie hoef je daarom niet meer uit te leggen wat de Berden Voorjaarsloop is. De focus ligt op de branding van het merk, niet op het uitleggen wat het evenement inhoudt. mi68 heeft een nieuw logo, huisstijl, website, posters, flyers en een T-shirt ontworpen.

Bij de positionering van de Berden Voorjaarsloop staat de doelgroep centraal. Het hardloopevenement is bedoeld voor iedereen uit de regio Venlo. Het evenement is toegankelijk voor jong en oud, ervaren en onervaren hardlopers. De Berden Voorjaarsloop biedt voor iedereen een gepast programma.

Onderscheidend logo Berden Voorjaarsloop
Bij veel hardloopevenementen wordt in het logo verwezen naar het hardlopen. Dit wordt vaak gedaan door de weergave van een hardloper. In het nieuwe logo van de Berden Voorjaarsloop is hier bewust geen gebruik van gemaakt. Het nieuwe logo van de Berden Voorjaarsloop is een herkenbaar teken waarin de trendkleuren van het komend voorjaar verwerkt zijn. De ronde vorm van het logo verwijst naar de ronde die de deelnemers lopen. Bij het ontwerpen van een nieuw logo, is het belangrijk dat het logo in een kleine weergave gebruikt moet kunnen worden. Daarnaast is het belangrijk dat het logo ook in een zwart/wit weergave goed tot zijn recht komt. Het nieuwe logo is strak, origineel en onderscheidend. Aan de hand van het logo is een huisstijl ontwikkeld voor de Berden Voorjaarsloop. Deze huisstijl is doorvertaald naar alle communicatiemiddelen van het hardloopevenement en is verwerkt in de nieuwe website.

Vernieuwende poster en flyer
In het ontwerp van de poster en flyer staat eveneens de branding van de Berden Voorjaarsloop centraal. Bij veel hardloopevenementen wordt bij de posters en flyers, net als bij het logo, vaak gebruik gemaakt van een afbeelding van hardlopers. De Berden Voorjaarsloop is een bekend hardloopevenement in de regio, daarom is er bewust voor gekozen om alleen de datum en het logo te vermelden op de poster en flyer om zo het merk Berden Voorjaarsloop te profileren.

Opvallend functioneel hardloopshirt
Tot slot heeft mi68 voor de Berden Voorjaarsloop een functioneel hardloopshirt ontwikkeld. In het T-shirt is de huisstijl van het hardloopevenement terug te zien. Belangrijk bij het T-shirt is dat het vaker te dragen moet zijn voor de deelnemers. Om deze reden is er alleen gebruik gemaakt van het logo en de naam van de loop en is er voor gekozen om de sponsors niet erop te vermelden.