maaspoort logo 78x78pxTheater de Maaspoort staat in het hart van Venlo én aan de Maas. Een toplocatie met drie theaterzalen, vier subzalen, vier foyers, twee restaurants en een fantastisch dakterras.

Optimaliseren van online communicatiemiddelen
De website is voor Theater de Maaspoort een van de belangrijkste communicatiemiddelen. Daarnaast zet De Maaspoort nieuwsbrieven in om bezoekers van het theater te informeren over het programma. Een van de doelen van De Maaspoort is het verhogen van de conversie op de website, oftewel het verhogen van het aantal kaarten dat besteld wordt.

mi68 verzorgde daarom een training online communicatie. Goede online communicatie begint met het analyseren van de websitestatistieken. In dit geval via Google Analytics. Hoeveel website bezoekers kopen daadwerkelijk kaarten voor een voorstelling? Hoeveel procent komt via de nieuwsbrief op de website terecht? En via sociale media? Welke route neemt de bezoeker totdat hij een doel bereikt? Waar haakt een bezoeker af?

Een tweede onderdeel in de training was het effectief gebruik van de nieuwsbrief. Onderwerpen als type informatie, pakkende onderwerpregel, tijdstip van verzenden en frequentie zijn hierbij belangrijk.