onderhoudplus logo 78x78pxBouwservice wordt door veel concurrenten van Janssen de Jong Bouw aangeboden. Het onderscheidend vermogen is vrijwel nihil. Daarom inzetten op een krachtige en sterke profilering.

Dienst profileren als apart merk
Janssen de Jong Bouw Zuid is een bouwonderneming die werkt voor woningbouwcorporaties, bedrijven, verenigingen van eigenaren, gemeenten en particulieren. Een onderdeel van Janssen de Jong Bouw is bouwservice. Janssen de Jong Bouw vroeg mi68 om advies hoe dit onderdeel op een onderscheidende manier geprofileerd kon worden.

Wat is bouwservice?
Bouwservice is het opsporen en verrichten van ieder denkbaar onderhoud aan een gebouw. Dat kunnen kleine klusjes zijn zoals een los zittende klink, een knellende deur of een kapotte ruit. Het kan ook gaan om periodiek onderhoud aan het dak, schilderwerk en kitwerkzaamheden om lekkages te voorkomen.

Profileren als apart merk
De dienst wordt door bijna alle concurrenten van Janssen de Jong Bouw aangeboden. Het onderscheidend vermogen is vrijwel nihil. Net als bij Janssen de Jong Bouw wordt de bouwservice bij concurrenten zeer beperkt geprofileerd.

Door een krachtige en sterke profilering van de bouwservice kan terrein op concurrenten worden veroverd. mi68 adviseerde dan ook om bouwservice te profileren als een apart merk van Janssen de Jong Bouw.

Nieuwe naam en huisstijl voor bouwservice
mi68 bedacht een nieuwe naam voor bouwservice. Een naam die zegt wat bouwservice inhoudt en die tegelijk onderscheidend is ten opzichte van concurrenten: OnderhoudPlus. Deze naam maakt duidelijk dat OnderhoudPlus staat voor gebouwbeheer en gedegen onderhoud in de breedste zin van het woord. Het woord Plus geeft aan dat naast de daadwerkelijke onderhoudswerkzaamheden ook service, snelheid en betrouwbaarheid belangrijk zijn. De naam wordt kracht bijgezet door het logo van Janssen de Jong Bouw rechtsboven achter de naam te plaatsen als een soort keurmerk.

De huisstijl voor OnderhoudPlus staat in het verlengde van de huisstijl van Janssen de Jong Bouw. Het is een apart merk maar op subtiele wijze wordt een link gelegd naar Janssen de Jong Bouw. Door gebruik te maken van sprekende en krachtige foto's van mensen, herkent de doelgroep zich in OnderhoudPlus. Tegelijk laten we zien dat de klant centraal staat in de communicatie en niet de diensten die aangeboden worden.

Huisstijl doorvertaald naar leaflet en website
mi68 heeft leaflets ontworpen voor OnderhoudPlus. Elke leaflet geeft informatie over een andere dienst die OnderhoudPlus aanbiedt, maar vanuit het perspectief van de klant. Daarnaast is een aparte website ontworpen voor OnderhoudPlus. De diensten die aangeboden worden staan vermeld in het menu. De website is overzichtelijk, met korte en bondige teksten.