lenssen logo 78x78pxLenssen is een adviesorganisatie uit Hegelsom die ondernemers al 50 jaar ondersteunt op het gebied van accountancy, fiscale en juridische dienstverlening en personeel en organisatie.

Campagne voor opening nieuwe vestiging
Hoe trek je op een opvallende manier de aandacht voor de opening van je nieuwe vestiging? Dit kan via de traditionele weg door een aankondiging te plaatsen in kranten of op websites. Het openen van een nieuwe vestiging kan ook op een hele andere manier. mi68 bedacht eind 2010 voor Lenssen een campagne waarbij de opening van hun nieuwe kantoor in Nederweert op een originele manier onder de aandacht kwam.

Over Lenssen
Lenssen is een adviesorganisatie uit Hegelsom die ondernemers al 50 jaar ondersteunt op het gebied van accountancy, fiscale en juridische dienstverlening en personeel en organisatie. Lenssen opende eind 2010 een vestiging in Nederweert. Om de aandacht te vestigen op het nieuwe kantoor, bedacht mi68 een originele campagne, waardoor nieuwsgierigheid gecreëerd werd rondom het kantoor.

Nieuwsgierigheid wekken
De campagne bestond uit een aantal fases. Allereerst werd nieuwsgierigheid gewekt door het logo van Lenssen ruim een week voor de opening als een verkeersbord langs de wegen in Nederweert te plaatsen. In plaats van de afbeelding van een fiets stond er het beeldlogo van Lenssen. Het was de blauw gevulde cirkel, met in het midden een wit = teken. Dit zorgde voor de nodige verwarring onder de inwoners van de gemeente. “Waar komt dit bord vandaan? “ en “Wat betekenen die streepjes?” vroegen de inwoners van de gemeente zich af. Het = teken staat voor aandacht x resultaat. De aandacht die ondernemers krijgen van Lenssen zal leiden tot een beter resultaat.

Tegelijk met het plaatsen van dit bord werd een advertentie met daarin het logo en de slogan geplaatst in kranten. Ook werden kaarten met het logo en de slogan verstuurd naar alle bedrijven in Nederweert. De ansichtkaart bevatte alleen de tekst: “wilt u weten wat aandacht voor uw resultaat kan betekenen? Houd volgende week uw brievenbus in de gaten.”, zodat men nieuwsgierig werd naar degene die achter deze actie zat.

Aandacht verzilveren door kennis te maken met Lenssen
Een week na het plaatsen van de borden en advertenties, werd bekend gemaakt wie er achter deze campagne zat. Er werden advertenties in kranten geplaatst met daarin de naam van het kantoor, het logo en de slogan. Ook werden ansichtkaarten in dezelfde stijl naar alle bedrijven in Nederweert gestuurd. Zij werden uitgenodigd om kennis te komen maken met Lenssen. Een week daarna werden ook advertenties geplaatst met de uitnodiging om eens kennis te komen maken met Lenssen.

Free publicity campagne Lenssen
Deze opvallende campagne trok ook veel aandacht in de media. ‘Guerrilla Marketing’ werd het genoemd. “De borden waren een ludieke actie om aandacht te geven aan de opening van onze nieuwe vestiging.”, vertelt Peter Lenssen. De actie sloot goed aan bij de bedoelingen van Lenssen om een frisse wind te laten waaien in Nederweert en omstreken.
Deze opvallende en raadselachtige manier van campagne voeren, zorgt voor nieuwsgierigheid onder de inwoners van Nederweert. Op deze manier leert iedereen het beeldmerk van Lenssen kennen en onthouden ondernemers bij de ‘ontknoping’ van dit raadsel direct de naam van de organisatie. Een opvallende campagne draagt bij aan de naamsbekendheid van de organisatie.