VenloStormt klein 2017 78x78pxVenloStormt is een hindernissen stormloop dwars door het centrum van Venlo, Blerick en de uitwaarden van de Maas. Een afwisselend, uitdagend en origineel parcours. Hoe zet je een nieuw evenement in de markt?

VenloStormt is een hindernissen stormloop die op 25 mei 2014 voor de eerste keer plaatsvindt in het centrum van Venlo. Deelnemers kunnen kiezen uit een parcours van 10 of 20 kilometer. Tijdens het parcours komen ze om de 500 meter een hindernis tegen, zoals het beklimmen van containers, cargonetten, modderpoelen enz. Kameraadschap, plezier en het halen van de finish staan centraal bij VenloStormt. mi68 heeft voor het sportevenement de marketing, branding en communicatie ontwikkeld.

Positionering VenloStormt
De meeste hindernislopen hebben een ‘macho imago’ en stralen uit dat ze bedoeld zijn voor stoere mannen. Dit wordt ook in het design naar buiten gedragen. VenloStormt probeert weg te blijven van dit imago en wil duidelijk maken dat het sportevenement voor iedereen is: mannen, vrouwen, professionele hardlopers en amateurs. Dit wil VenloStormt ook uitstralen. Met deze positionering onderscheidt VenloStormt zich van andere hindernislopen.

Opvallend logo
Het onderscheidend vermogen van VenloStormt komt terug in het logo. Om te benadrukken dat VenloStormt een sportevenement voor iedereen is, is er in het logo gebruik gemaakt van een androgyn element, zowel een mannen- als vrouwengezicht. De slogan van VenloStormt is: ‘Grrrr…’ dit is ook terug te zien de omhoog getrokken lip in het logo. Het logo is gemaakt in 8 verschillende versies, deze verschillen allemaal in kleur.

Omdat het evenement in 2014 voor de eerste keer plaatsvindt, is het belangrijk om in het logo ook de datum en het soort evenement te vermelden. Zo is het voor het publiek duidelijk wat VenloStormt is. Aan de hand van het logo is de huisstijl voor VenloStormt ontwikkeld. Deze huisstijl is verwerkt in de website en door vertaald in alle andere communicatiemiddelen.

Unieke trailer
Voor de promotie van VenloStormt is een trailer gemaakt. Veel hindernislopen maken in de trailer gebruik van beelden van het evenement. Omdat VenloStormt voor de eerste keer georganiseerd wordt, is er nog geen beeldmateriaal beschikbaar. Daarom is er nieuw beeldmateriaal opgenomen. In de trailer is een jonge vrouw te zien die over de Maasboulevard en de natuur rond Venlo rent. Dit is gedaan om jonge mensen aan te trekken voor het sportevenement en om weg te blijven van het ‘macho imago’. In de trailer is motiverende muziek te horen en het logo komt regelmatig voorbij. Het beeld van de jonge vrouw en het logo worden in de trailer afgewisseld. Er zijn geen hindernissen te zien, maar er wordt een sfeer neergezet zoals die ook tijdens VenloStormt zal zijn.

Eigen woordenschat
Een ander uniek aspect van VenloStormt is dat het zijn eigen woordenschat heeft. Zo worden de deelnemers van het sportevenement bestormers genoemd. Ook de woorden OefenStorm en hindernissen stormloop werden voor het evenement bedacht. Er worden geen Engelse termen als obstacle run gebruikt. Hiermee creëert VenloStormt een eigen unieke identiteit.

Venloos evenement
VenloStormt is een echt Venloos evenement dat plaatsvindt op de Maasboulevard, de uiterwaarden van de Maas en in Blerick. De combinatie van binnenstad en natuur is uniek. De organisatie wil benadrukken dat de Maas het hart van Venlo is. Veel Venlonaren staan met de rug naar de Maas. VenloStormt wil daarom beide kanten van de Maas met elkaar verbinden en laten zien dat het een prachtig stukje Venlo is.